Portfolio

This award wining family holiday home in Hahei is a work of art and engineering. While appearing simple, the technical aspects and structural elements are staggering. Situated above one of New Zealand’s best beaches, the home maximises steep topography and the majestic pohutukawa on the site. Four pavilions, all constructed in the same materials, are stacked on top of the other, yet slightly askew.
See our photos.

This building is located in the beautiful Kuaotunu, The house faces North and to the ocean so the floor layout was arranged to make the best use of the views from each room and orientation to the sun. It was important the owners to be able to retreat from the prevailing winds. So by building an internal courtyard it allows the owners to sit outside whilst being sheltered from the wind and giving privacy at the same time. Another sensational build by the team at Cove Construction Ltd.
See our photos.

Photography - Mark Scowen
This house was designed to be a showhome and site office for a client who is developed a new subdivision on Cooks Beach. The house was designed to open both to the south-east and north-west, for views and sun respectively. The rooms have large sliding doors in each corner that open towards these aspects. The spaces of the house are compartmentalized into separate buildings with walk-through connections.
See our photos.

This beautiful beach home is located in Whitianga. This home has design, interior, and landscaping with a high level of finish and amazing views of the ocean.  On this home outdoor entertainment was hugely important, therefor the hub of the house is the kitchen / lounge with an outside courtyard area with indoor and outdoor flow. 
See our photos.

Deluxe accommodation nestled in the beautiful Flaxmill Bay.

This award wining family holiday home in Flaxmill Bay is the original farm house that was extended, renovated and totally revamped. This home has been totally transformed by the Cove Construction team with a perfect blend of old and new. Many original features have been retained, updated, repainted and in some cases repositioned to maximise their impact in the remodelled home. Affixed with all the modern fittings you would expect to see in any new home, whilst ensuring the classic character you associate with a turn of the century villa was retained. 

This award wining holiday home in Matarangi with its Cape Cod-style charm and beachy simplicity, this one-bedroom, one-bathroom Coromandel cottage turns heads alongside neighbouring baches. Compact yet spacious, the 101sqm new build features vaulted, white-beam ceilings throughout its open-plan living space. When open, the bedroom adds to the studio-apartment feel. Attention to detail and skilful craftsmanship are key to the success of this charming build. The solid elm slab island-top is a striking feature of the light, bright kitchen, a natural hub for socialising. The bathroom meanwhile, is a private haven with open shower and luxurious Italian brick-look tiles. External board-and-batten cladding carries inside as a feature wall with open fireplace. Bifold doors and windows enhance indoor-outdoor flow. The A-line ceiling continues out to cover the front deck.

This beautiful Cottage is a small cabin design with a loft that works great as a beach getaway or as a primary home. It has everything you need for comfortable living. The main level features a family room and dining area to create an open feel and also includes a small kitchen and two spacious bedrooms. The upper loft has plenty of room for sleeping and storage.

This award wining home in Matarangi is a magnificent open plan living room/dinning/kitchen, with gas fireplace features a very high rafter ceiling. This area offers decadently comfortable furniture and is perfect for displaying art, eclectic furnishings and a focus on interior design. Use of solid wooden oak floors, wide architraves/skirting boards, beading, and ecoply and beam ceiling detail provide ambience.

Marlin Waters Lifestyle Village is architecturally designed. Located in the beautiful Whitianga.

This new beach house in Matarangi was designed to have a good connection to the outdoors and to let in plenty of light. The spaces had to be inviting, yet elegant. The finished house is a collection of refined spaces, and colourful interiors.